Over filtex

Filtex is eind 2004 opgericht. Tot 2004 waren de oprichters werkzaam bij de filtratie-afdeling van Induscon. In 2005 vonden we dat de tijd rijp was om een onafhankelijke koers te varen en de filtratie-afdeling van Induscon over te nemen.

Van 2007 tot 2014 was Filtex gevestigd in een splinternieuw gebouw in Mariakerke bij Gent, Kleimoer 10, B-9030 . Onze workshop, kantoren en magazijn evolueren constant mee met ons bedrijf. Flexibiliteit is voor ons heel belangrijk, dit houdt de overhead (en bijgevolg de kosten) zo laag als mogelijk. Dit is eveneens in het voordeel van onze klanten. Het helpt ook onze ecologische voetafdruk zo laag als mogelijk te houden.

In 2013 is het Filtex team gegroeid met een heel ervaren nieuw collega: Frederic Crestani. Frederic werkte reeds meer dan 10 jaar in de filtratiewereld in een iets andere niche, waardoor dit opnieuw een aanvulling is voor de reeds bestaande kennis.

Wij proberen ook steeds te streven naar ecologische oplossingen, zoals reingbare filters of filtersystemen die zo weinig mogelijk wegwerponderdelen hebben.

2014 is opnieuw een belangrijk jaar voor Filtex want sinds november 2014 is Filtex ondergebracht in een veel groter bedrijfspand in Lovendegem. 

Sinds 2015 is Filtex ook VCA gecertificeerd.