Technisch textiel - specials

Filtex, specialist in technisch textiel toepassingen

"..... textiles go to war, textiles go to space, become roof, choke an oil spill, imitate a heart, hold you safely in your seat, hoist tea bags, support tires, diaper babies, line roads, keep you dry, wrap wounds .... ".
- American Textile Manufacturers Institute -

Technisch textiel is een breed begrip waar iedereen onbewust vaak mee in aanraking komt. De toepassingsgebieden variëren van het menselijk lichaam tot in de ruimtevaart, wegenbouw, installatie techniek, landbouw, visserij, transport, de medische industrie, luchtvaart, bouw, chemische industrie, defensie, sport etc.. Een groot deel van deze sectoren wordt door ons beleverd.

Door te werken met diverse technische textiel soorten en af te durven wijken van de standaardproductie garanderen wij MAATWERK voor elke situatie.

Met onze ervaring, in overleg met de klant en in nauwe samenwerking met vooraanstaande fabrikanten van weefsels, non wovens, en coatings kunnen wij technisch en commercieel verantwoorde producten aanbieden.

Ontwerp en producite

Met gebruikmaking van de jongste generatie vezels, of daar waar gewenst oude vertrouwde materialen, kunnen wij voldoen aan de wensen van de klant. De laatste ontwikkelingen op het gebied van vezels en afwerkingen worden door ons op hun toepasbaarheid beoordeeld op relevante punten als luchtdoorlaatbaarheid, waterkolom, treksterkte, slijtagegevoeligheid etc.

Wij bieden u graag flexibele, zuivere oplossingen!

Realisaties met dit product